Det är smart för alla

Vi alla är är riktigt glada för elektronik. Vi köper mer och mer. Men vi kastar också mer och mer. Vi använder till exemplet vår mobiltelefon i genomsnitt bara i 18 månader och TV skiftar vi vartredje år. Vi är duktiga på att stänga ner telefoner men därefter sparar vi nästan alltid de gamla. Vi tycker då oftast att mobilen är för bra för att kastas men också för krångligt att sälja.

Men det är inte altid alla som ska ha den senaste modellen Samsung Galaxy, Nokia Lumia eller iPhone. Om kvaliteten passar så är förra årets modell helt perfekt.

Det är därför vi startade Blue City. Vi vill gjöra det enkelt och säkert att köpa och sälja begagnad elektronik.

Både online och med butiker i Danmark och i Malmö

Det är lätt att sälja och köpa begagnade elektronik via Blue City eftersom vi kombinera styrkorna av en webbutik med de fysiska butikerna runt om i Danmark och vår butik i Malmö. 

 

Det är säkert att både köpa och sälja

  • Oberoende om du köper eller säljer så är vi företaget Blue City din handelspartner. Du ska inte passera någon information till privatpersoner överhuvudtaget.

  • Alla produkter är registrerade i vårt system, så att vi kan vara säker på att det är den rättmätige ägaren som har såld till oss.

  • All elektronik renas och nollställs. Mobiltelefoner är alltid olåsta.

  • Som säljare får du omedelbart betald för varor när du säljer i en av våra danska Blue City butiker eller vår butik i Malmö.

  • Som köpare har du 2 års Blue City garanti.

 

God ekonomi och gott samvete 

Det finns bra ekonomiskt förnunft i att sälja din begagnade elektronik innan du köper ny. Dessutom är det till stor fördel för miljön. När du säljer din begagnade mobil till Blue City utökas telefonens livstid och detta har en större miljöpåverkan än de flesta tror. Endast 15-20% av alla hemelektronik återvinns i dag.

 

Spara pengar

Om du köper elektronik av Blue City, kan du spara upp till tusentals kronor jämfört med att köpa produkten ny. Det händer också att ny modeller av en produkt bara skiljer sig från den äldre i design. Varför alltså betala mer för något om det saknas en tekniskt innovation?