Laddar

Om oss

Välkommen till
en hållbar framtid
där återvinning är
det naturliga valet!

staff_web
Blue City butikkerBlue City medarbejdereBlue City åbnet 2014
8 butiker

Över 100 medarbetare

Öppnade 2014
laptop_web

Blue City i korthet

På Blue City tror vi på en hållbar framtid där återvinning är det naturliga valet. Vårt kompetensområde är elektronik. Det är därför vi köper och säljer begagnad elektronik från och till företag och privatpersoner. Vi har gjort det sedan 2014, då Blue City såg dagens ljus.

Hos Blue City gör vi det attraktivt att handla begagnat. Det är därför vi erbjuder våra kunder ett enkelt, säkert, billigt och hållbart alternativ vid köp av elektronik. Det är bättre för både dig och miljön.

På Blue City är vi ca 100 anställda som alla brinner för att sprida budskapet om elektronikåtervinning. Vi har åtta fysiska butiker runt om i Danmark och en butik i Malmö. 

Vision och mission

Vår vision är att ta en ledande roll när det gäller att skapa hållbara lösningar över hela Europa och eftersträva ”en ny norm” för återställda begagnade produkter.

Vår mission är att i ren allmänhet påskynda arbetet mot mer miljövänliga val, när det gäller förvärv av elektroniska produkter.

Detta uppnås genom att använda våra off- och onlineplattformar, samt säkerställa rätt nivå på pris, service, kvalitet och miljövänliga lösningar, för att bli den föredragna partnern för våra kunder när de köper eller säljer elektroniska produkter.

Våra kärnfrågor är:

  • Prestation - Vi fokuserar på individuella och teamprestationer genom att ta smarta risker
  • Kvalitet - Att leverera produkter av hög kvalitet till våra kunder och till rätt pris är avgörande för vår verksamhet
  • Förtroende - Vi arbetar med integritet och gör rätt för oss
  • Ansvar - Vi uppfyller våra åtaganden vilket gör att vi är stolta över vårt arbete
  • Företagets ansvar i samhället (CSR) - Vårt företag är uppbyggt utifrån ansvarsfullt tänkande.
Blue City tester og reparerer produkterBlue City køber og sælgerBlue City 2 års garanti på alle produkter

Vi testar och reparerar produkterna vi säljer

Köper och säljer begagnad elektronik

3 års reklamationsrätt på alla produkter

Blue Citys koncept

Svenskarna använder fler elektroniska produkter än någonsin tidigare, och vi ersätter i ökande grad våra elektroniska produkter. Det betyder att vi köper fler produkter, men också att vi gör oss av med fler produkter. Den ökade omsättningen av elektroniska produkter innebär också att vi långt ifrån nyttjar produkternas hela livslängd. Hos Blue City ser vi därför en enorm potential i att utnyttja och förlänga produkternas livslängd genom att köpa och sälja begagnad elektronik. Det är lätt och ekonomiskt lönsamt att bli av med en gammal produkt samt billigare för dig att köpa en produkt.

Vi köper produkter från både företag och individer för återförsäljning och vi erbjuder en hög standard på de produkter vi säljer. Därför testar vi grundligt produkterna och reparerar eventuella fel eller defekter, och självklart raderar, rengör och återställer vi produkten så att den är hundra procent redo för en ny ägare. Vi erbjuder också två års garanti på alla produkter. Detta innebär att du alltid kan komma till oss om du får problem med den produkt du har köpt så hittar vi en bra lösning.

speaker_web
Blue City bæredygtig missionBlue City forlænger produkters levetidBlue City sparer kloden for miljøbelastning

Hållbar vision

Förlänger använda produkters livslängd

Besparar jorden miljöpåverkan
iphone_web

Blue City och hållbarhet

Blue City har en vision om hållbarhet genom att förlänga livslängden hos begagnade elektroniska produkter och att öka återvinningen av elektronik. Uppdraget är hållbart eftersom återvinning av elektronik räddar världen från miljöpåverkan i samband med produktion av ny elektronik samt minimerar avfall av redan befintliga resurser.

Blue City är inte perfekta, och vi hävdar inte att vi är det. Vi arbetar alltid för att optimera vårt koncept, men vi kommer aldrig att hävda att vi är ett hundra procent hållbart företag. Vi vill skapa en norm där man återanvänder elektronik, och vi vill inte vara ett hinder för oss själva på vägen. Därför jobbar vi först och främst med att förbättra vårt hållbara arbete. Sedan kan ytterligare hållbara åtgärder komma efteråt. Det är så vi tror att vi kan göra den största skillnaden.

Varför finns det behov av återvinning av elektronik?

Produktionen av elektronik kräver stora resurser vilket påverkar vårt klimat och världen. Därför är vår ökande konsumtion och omsättning av elektronik en stor miljöbörda. 2016 genererade vi 44,7 miljoner ton elektroniskt avfall i hela världen - det så kallade e-avfallet.

Enbart 2016 hade Danmark genererat 24,9 kg. e-avfall per capita. Det gör Danmark till nummer tre på listan över länder i Europa som genererar mest e-avfall per capita. Siffror som dessa stiger snabbt och kommer att fortsätta i samma riktning om inte vår konsumentkultur förändras.

Det är exakt därför vi på Blue City arbetar med intensivt för att göra det attraktivt för människor att ändra sina vanor och köpa begagnat istället för nytt.1

Vem är Blue City?

laptop_footer

Visste du att Blue City-konceptet föddes i det gamla Blockbuster DK?

Innan ett hav av billiga streamingtjänster fanns tillgängliga var det fysiska Blockbuster-butiker som gällde. Med butiker spridda över hela landet erbjöd Blockbuster DK underhållning för hela den danska befolkningen.

Om du kommer ihåg Blockbuster's storhetstid på 00-talet, kommer du förmodligen att komma ihåg den mysiga atmosfären som var förknippad med ett besök i en av Blockbusters många affärer. Bakom den mysiga atmosfären låg familjen Blockbuster - ett team med passionerade medarbetare som tillsammans gav danskarna njutning och bra underhållning.

Som du vet är det ingen som hyr filmer i fysiska butiker längre, men Blockbuster-familjen finns fortfarande kvar hos Blue City.

Blue City har starka rötter i Blockbuster DK. Idén att sälja begagnad elektronik föddes och testades i det gamla Blockbuster DK och drivs av flera tidigare Blockbuster-anställda. När Blue City dök upp tog Blue City flera av Blockbusters butiker och personal. Det innebar att en stor del av familjen Blockbuster kunde fortsätta tillsammans - nu som en Blue City-familj.

Medan Blockbuster handlade om att dela det roliga genom ett hyrkoncept som såg till att saker och ting användes mer än en gång, handlar Blue City om återvinning av elektronik. Man kan säga att återvinning och delningsekonomi har varit en del av vårt koncept från början.

Självklart har det tillkommit nya familjemedlemmar sedan lanseringen av Blue City 2014, men vi är fortfarande många som har arbetat tillsammans sedan Blockbuster-eran. Vi tycker att det är naturligt att fortsätta tillsammans, och i själva verket är vi så förtjusta i att arbeta tillsammans att tidigare Blockbuster-anställda har återvänt till Blue City-familjen.

1.https://www.itu.int/en/ITU-D/Climate-Change/Pages/Global-E-waste-Monitor-2017.aspx