Laddar

5 goda skäl att köpa skärmskydd

 

Idag har de flesta av oss en smartphone av något slag. Vi använder dem i många olika sammanhang och vi skulle förmodligen ha svårt att hantera livet utan dem. Din smartphone används för allt från att hitta vägen till att kontrollera bussförbindelser, göra inköpslistor och hålla dig uppdaterad om nyheter såväl från hemmet som utomlands. Det viktigaste av allt är att vi använder våra smartphones för att hålla kontakten med omvärlden.

En smartphone kan användas till alla möjliga saker och har blivit ett viktigt verktyg för oss. Därför känns det också som att världen håller på att gå under när du tappar telefonen och skärmen går sönder.

Ju större skärmen är, desto större är risken att den går sönder eller får repor. Därför är det bra att skydda din personliga assistent med någon form av skärmskydd. Det är här skärmskyddsprodukter kommer in i bilden.

Här är fem goda skäl att köpa ett skärmskydd till din smartphone eller annan mobila enhet.

#1: Lägre risk för en skadad skärm

Det främsta skälet till att köpa ett skärmskydd är att det minskar risken för att skärmen går sönder. En telefon tål inte så mycket, och om din smartphone tappas från en hög höjd kommer både skärmen och skyddet troligen att gå sönder. Men skyddet tar den värsta smällen, och i de allra flesta fall kommer det bara att vara detta som går sönder - inte din skärm.

Skärmskyddet fungerar således som ett skyddande lager som kan säkerställa att din skärm får en betydligt längre livslängd. Beroende på vilken typ av skydd du väljer, varierar det hur resistent skyddet är, men oavsett kommer det alltid att ge din smartphone ett extra skydd i händelse av en olycka.

Om du vill säkra din smartphone - och dig själv - från en skadad skärm är du alltså klok om du investerar i ett skärmskydd för iPhone 11, eller vad du än har för en smartphone.

#2: Du skyddar skärmen mot repor

Ett skydd för iPhone 8 eller någon annan smartphone skyddar skärmen från att skadas. Dessutom ligger det som ett skyddande lager, vilket minimerar mängden repor på skärmen. Detta innebär att du också kan se till att skärmen förblir fin under lång tid med hjälp av ett skärmskydd.

Vanligtvis förvarar du din smartphone i en ficka eller väska när du är på språng. Här ligger det antagligen även nycklar och andra saker som du alltid har på dig. I synnerhet är nycklar dåliga för skärmar och kan orsaka mycket repor. Därför lönar det sig att investera i ett skydd för din smartphone.

#3: Det är billigt att byta ut skärmskyddet

Det kan vara ett dyrt nöje om du måste byta ut skärmen på din smartphone gång efter annan, eftersom den går sönder eller blir för repig. Att ersätta ditt skyddsglas för iPhone 8 eller en annan smartphone kostar å andra sidan inte jättemycket. Dessutom är det enkelt att hantera installationen. Sammantaget är det en mycket billigare och enklare lösning än att behöva byta smartphone-skärmen varje gång något händer.

Du kan hitta skärmskydd för Huawei P20 Pro och andra smartphones från många olika tillverkare. Många varianter kostar bara några hundra kronor, och det är väl spenderade pengar. Jämfört med ett fullständigt skärmbyte är ett köp av skärmskydd för din iPhone XS, iPad eller LG en betydligt billigare lösning.

#4: Skärmskydd påverkar inte din användarupplevelse

En av de fantastiska sakerna med ett mobilskydd är att det inte påverkar din användarupplevelse. Det är helt transparent, så allt är precis som vanligt. Dessutom minskar det inte känsligheten på skärmen, så du kan fortsätta använda pekskärmen precis som du är van vid.

Med skärmskydd för OnePlus, HTC eller någon annan smartphone får du ett optimalt skydd utan att det påverkar hur du använder din telefon. Så länge skyddsglaset är korrekt monterat och det inte finns några luftbubblor under skyddet kan du använda din smartphone som vanligt. Även om du har skyddat din iPhone X, iPhone 7 eller Samsung Galaxy med ett glasskikt kommer din användarupplevelse att förbli oförändrad.

#5: Du kan skydda din integritet med ett skärmskydd 

Du hittar skärmskydd för alla smartphones på marknaden. Oavsett om du har en iPhone 7 Plus eller en Sony Xperia har skyddet utvecklats speciellt för din telefon. Detta innebär att skyddet passar perfekt i förhållande till alla vinklar och kanter. Oavsett om du köper ett glasskydd för iPhone 6 eller till exempel iPhone XS, se till att du väljer rätt skärmskydd för din speciella telefon.

Förutom att du kan hitta skärmskydd för alla mobila enheter, är det även så att du idag kan hitta skyddsglas med många olika smarta funktioner. Till exempel finns det en produkt som gör att du enkelt kan stänga av din främre kamera. I en tid då det blir mer och mer viktigt att skydda sin integritet kan det vara extremt bra att investera i den här typen av skärmskydd.

Om du bryr dig om att skydda din integritet kan du också få tag på ett skärmskydd som innebär att man inte kan se från sidan vad som händer på din smartphone. Om du tittar på skärmen från sidan blir det mörkt, medan den som tittar rakt framifrån fortfarande kan använda skärmen som vanligt. Det ger dig optimalt skydd vart du än går.

Därför bör du köpa skärmskydd till dina mobila enheter

Det finns nästan bara goda skäl att investera i skärmskydd. Det är faktiskt mycket billigare än att behöva byta ut skärmen på din smartphone - eller annan mobila enhet - när den går sönder.

Glaset skyddar inte skärmen från allt, men det klarar det mesta. Så du kan förvänta dig betydligt längre livslängd på skärmen om du skyddar den med ett skärmskydd. Glaset är härdat för att vara extremt robust, så din smartphone får ett rejält skydd. Om du vill njuta av din smartphone så länge som möjligt är skyddsglaset vägen framåt.

Så monterar du ett skärmskydd korrekt på din skärm

1. Börja med att stänga av din mobil

Det är lättare för dig att se smuts och damm på skärmen om telefonen inte är på. Du får det bästa resultatet om skärmen är helt ren från smuts, så att du undviker fläckar eller bubblor under skyddsglaset.

2. Öppna omslaget

I förpackningen hittar du 1x skyddsglas, 1x rengöringsduk för rengöring innan montering samt 1x mikrofiberduk för att torka av glaset innan montering.

3. Börja rengöra skärmen

Börja med att rengöra skärmen med rengöringsduken över hela skärmen, även i hörnen. Torka sedan med mikrofiberduken så att skärmen är helt torr.

4. Montera skyddet

Ta bort plasten och placera glaset på skärmen. Du kan med fördel montera glaset horisontellt med tummarna på ena sidan och pekfingrarna på andra sidan. Målet är att fördela glaset jämnt över alla kanter.

5. Ta bort luftbubblor

Genom att trycka eventuella luftbubblor mot kanterna får du det skyddande glaset att fästa vid din skärm.