Laddar

Black Week - Black Friday 2020


När är Black Friday?

Black Friday - när är det? Black Friday infaller varje år på fredagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving. I USA minns amerikanerna datumet för Thanksgiving eftersom det infaller den 4:e torsdagen i november och Black Friday är alltid dagen efter. Vi firar Black Friday 2021 den 26 november.


Vad är Thanksgiving?

Thanksgiving är en religiös högtid som har historisk grund i höstens skördefester. I ett flertal länder har den här typen av firande varit en del av kulturen och traditionen, men det absolut mest kända är det nordamerikanska firandet. Fredagen efter Thanksgiving 2017 såväl som fredagen efter Thanksgiving 2018 var Black Friday riktiga succéer runt om i världen - och fenomenet bara växer. Fredagen efter Thanksgiving 2020 ser vi fram emot årets Black Friday. Thanksgivings datum år 2021 är 26 november.

Black Weekend


När är Black Weekend? Begreppet Black Weekend används när rean pågår över hela helgen - självklart pågår Black Weekend även online. I den här texten kommer vi att använda benämningen Black Friday, men det är bra att känna till att många företag erbjuder sina produkter till nedsatta priser hela helgen. Detta för att kunderna ska hinna med att handla. Black Weekend 2018 handlades det som aldrig förr och det mesta pekar på att trenden kommer hålla i sig även år 2021.


Vad är Black Friday?

Black Friday startade i USA för många år sedan och har idag spridit sig över världen. Det är en dag när man kan spara mycket pengar på produkter då de flesta butiker har rea och extra erbjudanden både online och i butik.


Black Friday - hur länge pågår rean?

Många undrar hur länge rean pågår under fredagen - och det är verkligen en relevant fråga. Det korta svaret är att det varierar beroende på vilken butik du besöker. Somliga butiker startar sin rea redan kl 00:00 och låter sedan rean pågå hela dygnet. Andra butiker håller sig till sina vanliga öppettider. Som vi har sett finns det även butiker som låter rean pågå hela helgen. Det bästa rådet vi kan ge är att försöka läsa på i förhand vad som gäller för de butiker du är intresserad av att handla hos.


Black Friday i Sverige

Black Friday blev populärt i Sverige för runt 5 år sedan. Sedan dess har många butiker hoppat på trenden. På Black Friday kan man göra riktigt bra fynd om man är snabb. Vill du veta mer kan du läsa om Black Friday på Wikipedia.

Köp julklappar i god tid till ett bra pris

Black Friday är för många starten på julhandeln och en dag när man kan fynda produkter till riktigt bra pris. Så varför inte börja kika på önskelistor redan nu och se om det finns en olåst mobil, spelkonsol, surfplatta, tv eller annan elektronik med på listan. Vi erbjuder många bra billiga mobiler till barn i vårt sortiment.

Passa på att fynda julklappar på Blue City. Vi säljer begagnade produkter till ett bra pris och med 2 års garanti och det ingår 14 dagars ångerrätt. Att handla i god tid inför jul är ett bra sätt att slippa stressen som många förknippar med julen. Genom att handla redan vid Black Friday är du helt säker på att du får hem dina klappar i tid. Dessutom sparar du mycket pengar genom att handla när produkterna har rejält nedsatta priser. Så fördelarna med Black Friday och Black Weekend är många!


Goda råd inför Black Friday

Om du gillar att fynda är Black Friday och Black Weekend verkligen något för dig. Det är ett utmärkt tillfälle att ta tillvara på och ägna sig åt shopping. Att det dessutom är många andra som är inriktade på att handla denna helg gör det till ett roligt event. Prata ihop dig med dina kompisar och hör vad de har tänkt att handla. Kanske kan du få något tips kring en produkt som du inte kände till sedan tidigare. Tipsa gärna varandra om era favoritbutiker! Glöm inte att tipsa dina vänner om att handla begagnad hemelektronik och att besöka Blue City på Black Friday.

Vad vill du köpa? Gör din research innan och gör en lista på produkter. Detta är ett av våra bäst tips. Det gäller nämligen att vara snabb när Black Friday väl inträffar. Annars finns det risk att produkterna med riktigt låga priser hinner ta slut innan du har bestämt dig för vad du vill köpa.

Så läs på i förväg och försök lista ut vilka produkter som kommer att få nedsatta priser. Bland dessa produkter kan du göra en lista med de du helst vill köpa. Om du inte får tag på produkten som ligger först på din lista, fortsätter du nedåt. Kom ihåg att göra en budget så att du inte handlar för mer än vad du har råd med.

Jämför butikernas priser

Ett annat gott råd är att jämföra olika butikers priser. Det är nämligen allt som ser ut som fynd som faktiskt är det. Så låt dig inte bli lurad! Genom att jämföra priserna hos olika butiker kan du skapa dig en uppfattning om vad som är ett fynd och inte. Det är också bra att vara påläst kring priser innan Black Friday börjar. Då vet du vad ordinarie priser brukar ligga på och har därmed lättare att avgöra om en produkt är värd att köpa eller inte.

Hur gör jag bra research inför Black Friday?

När börjar och slutar erbjudandet? Det är en god idé att hålla koll på sociala medier och prenumerera på nyhetsbrev. Ett bra sätt att göra research inför Black Friday är nämligen att följa sina favoritföretag i sociala medier och via nyhetsbrev. Där kan du få ta del av förhandsinformation om vilka produkter som kommer att få nedsatta priser på Black Friday. Dessutom händer det att de som exempelvis prenumererar på ett nyhetsbrev kan få särskilda specialerbjudanden.

Ett annat bra sätt är att besöka företagens och tillverkarnas hemsidor inför Black Friday. Många företag har dedikerade sidor som handlar enbart om Black Friday och de erbjudanden som företaget har tänkt att erbjuda i samband med den stora shoppingdagen.

Dessutom finns det gott om sidor som samlar information om Black Friday från olika företag och dessutom länkar till deras kampanjsidor, sociala medier med mera. Dessa sidor kan vara bra utgångspunkter för dig när det är dags att fynda. Lägg gärna till dina favoritsidor i bokmärkesfältet i webbläsaren, så går det snabbt att hitta rätt när det gäller att vara snabb.

Att hitta företagens sociala medier och nyhetsbrev brukar inte vara några problem när du besöker deras webbsidor. Ofta finns det ikoner som symboliserar de olika sociala medierna exempelvis längst ned på sidorna. Alternativt kan du göra en sökning på Google efter företagsnamnet och namnet på de sociala medier som du letar efter. Handlar det om Facebook eller Instagram kan du göra en sökning med deras egna söktjänster när du är inloggad.

Nyhetsbrevet brukar du kunna hitta redan på startsidan. Ofta är det dessutom något erbjudande förknippat med att börja prenumerera på ett nyhetsbrev. Du kan exempelvis få en viss procentrabatt på ditt första köp.

Måste jag vänta till Black Friday för att fynda?

Nej, du behöver inte vänta till Black Friday. Många butiker erbjuder kampanjer och rabatter även vid andra tillfällen. Till exempel kan du hålla utkik efter rabattkoder. Det finns gott om sidor på nätet som samlar olika rabattkoder hos diverse butiker. Ett annat bra tips är att se om butiken erbjuder gratis frakt om du beställer för en viss summa. Det är ett bra sätt att spara pengar på - om du ändå hade tänkt göra en större beställning.

Hos oss på Blue City kan du fynda vilken dag som helst på året. Eftersom vi säljer begagnad hemelektronik har vi möjlighet att erbjuda riktigt låga priser på premiumprodukter. Så om du är intresserad av shopping och gillar låga priser rekommenderar vi att du tittar igenom vårt sortiment. Här finns massor av de produkter som brukar få nedsatta priser under Black Friday.

Black Friday tidigare år

Black Friday 2017 var en stor succé för många företag, både online och i butik. Black Friday har växt för varje år sedan det började bli populärt i Sverige och Black Friday 2017 var inget undantag. Du kan förvänta dig att hitta liknande rabatter och erbjudande under Black Friday 2021 som år 2017. Hos Blue City hittar du alltid begagnad hemelektronik till riktigt låga priser. Black Friday 2018 i Sverige är känt som en av de bästa shoppingdagarna under året. Black Friday 2021 ser ut att bli en stor framgång - både för handlare och konsumenter.

Vad är Cyber Monday?

Om du har hört talas om Black Friday och Black Weekend så har du säkert också hört talas om Cyber Monday. Cyber Monday är e-handelns egna Black Friday. Då är det alltså fokus på näthandeln och inte minst hemelektronik, datorer och spel. Shoppingdagen infaller första måndagen efter den amerikanska Thanksgivingdagen. Måndagen den 30 November 2020 är det dags för årets Cyber Monday. Såväl Cyber Monday 2017, som Cyber Monday 2018 var riktiga succéer och det finns ingen anledning att tro något annat om Cyber Monday 2021. Cyber Monday i Sverige bara växer!

Black Friday-erbjudanden

Det finns några produkter som tidigare år har fått nedsatta priser vid Black Friday och som är troliga att få det igen år 2021. Nu ska vi titta lite närmare på några sådana exempel.

Handla på Black Friday - köp Wii

Nintendo Wii är en populär konsol från Nintendo. Inte minst blev Nintendo Wii känd som konsolen där du kan spela roliga party-spel och sportspel tillsammans med dina kompisar framför TV:n. Med hjälp av handkontrollen som känner av dina rörelser är det möjligt att spela golf, tennis, bowling och andra sporter med en känsla av att allt händer på riktigt.

Köp Nintendo Switch på Black Friday

Nintendo Switch är Nintendos senaste konsol. Det unika med denna konsol är att du kan välja om du vill spela spelen i handhållet läge eller om du vill koppla in konsolen till TV:n. Du har alltså både möjlighet att ta med konsolen på resan och att koppla in den i TV:n för att få njuta av en stor bild - allt med en och samma konsol!

Det finns redan ett stort utbud av populära spel till Nintendo Switch, bland annat med de kända figurerna som Nintendo ligger bakom, som Super Mario, Yoshi, Zelda och Link. Till Nintendo Switch finns det spel för alla smaker och alla åldrar. En perfekt konsol för hela familjer. Här finns massor av multiplayer-spel, snabb action och svårknäckta pusselspel.

Köp PS4 på Black Friday

PlayStation4 (även förkortat PS4) är den populära TV-spelskonsolen från Sony som vunnit mycket mark på senare år. Tack vare utmärkt prestanda, fantastisk grafik och ett stort utbud av beroendeframkallande spel har konsolen blivit populär i stugorna.

Du kan även köpa PS4 Pro på Black Friday. PS4 Pro erbjuder betydligt bättre grafik än PS4. Pro-versionen har en mer än dubbelt så kraftig grafikprocessor. Det gör att 3D-grafiken fungerar bättre. Om du till exempel har en 4K-TV med HDR-stöd eller om du tänker spela mycket VR-spel bör du välja en PS4 Pro på Black Friday.

Köp Xbox One på Black Friday

Xbox One är Microsofts populära TV-spelskonsol. Med en Xbox One får du uppleva gaming i 4K. Med andra ord: fantastisk grafik och spelglädje utöver det vanliga. Ett utmärkt köp. Titta gärna in hos oss på Blue City, vi erbjuder massor av begagnad hemelektronik till nedsatta priser. Kanske köper du din nästa TV-spelskonsol hos oss. Xbox finns även i varianten Xbox One X - som kallats världens mest kraftfulla konsol. Hos oss på Blue City kan du köpa en begagnad Xbox.

Köp en ny dator på Black Friday

Om du har tänkt att köpa en ny dator på Black Friday finns det en del saker som är bra att tänka igenom först. För det första bör du bestämma dig för om du ska köpa en bärbar dator eller en stationär. Fördelarna med en bärbara är förstås många, inte minst när det gäller flexibiliteten och portabiliteten. Men om du vill ha en riktigt kraftfull dator som du kan spela krävande spel på så är det nog bättre att välja en stationär variant.

För det andra är det bra att fundera över hur hög prestanda du behöver. Om du mest har tänkt att använda din dator för att surfa på internet, skriva och mejla så kan det räcka gott med en enklare laptop. Har du däremot tänkt spela spel, ägna dig åt videoredigering eller avancerade grafiska behandlingar så bör du välja en dator med hög prestanda som orkar med de krävande uppgifterna.

Till sist är det bra att fundera på vilket operativsystem du föredrar. Windows, macOS eller Googles operativsystem i Chromebook är de tre huvudsakliga alternativen som finns. Windows är bekant för alla PC-användare, och Apple-användarna känner igen macOS. Chromebooks operativsystem är ett lite nyare alternativ. Google har tagit fram detta operativsystem som kännetecknas av enkelhet och snabbhet.

Produkter från Samsung på Black Friday

Det brukar finnas stora chanser att hitta produkter från Samsung på Black Friday. Du hittar bland annat deras populära telefon Samsung Galaxy som finns i ett antal olika varianter.

Samsungs telefoner är utrustade med det populära operativsystemet Android. Android är oerhört flexibelt och kraftfullt och ger dig som användare otaliga möjligheter att påverka din telefon. Android kommer ständigt i nya, förbättrade versioner. Android utvecklas av Google och fungerar väldigt bra tillsammans med Googles olika tjänster, som du kanske redan använder idag - såsom Google Foto och Google Drive.

Med Google Foto har du faktiskt möjlighet att kostnadsfritt lagra obegränsat med foton som du tar med din telefon. Du kan göra en inställning så att alla foton automatiskt laddas upp till ditt konto när du är ansluten till ett Wifi-nätverk. Dessutom sorterar tjänsten automatiskt dina foton i tidsordning.

Samsung tillverkar dessutom en rad olika andra produkter inom segmentet hemelektronik. Du hittar ett stort utbud av produkter från Samsung hos oss på Blue City.

Köp AirPods på Black Friday

När Black Friday inträffar brukar det gå att hitta nedsatta priser på en rad olika produkter från Apple. Här ska vi gå igenom några populära produkter från Apple som du kan fynda på Black Friday.

Apple kallar sina trådlösa hörlurar för AirPods. Kanske har du lagt märke till att fler människor på stan går runt med hörlurar utan sladdar? Ofta är det just AirPods som de använder. Apple har tagit fram ett par riktigt bra trådlösa hörlurar med fint, balanserat ljud. Hörlurarna kopplas ihop med din iPhone via Bluetooth. Titta gärna närmare på ett par AirPods från Blue City - du slipper allt krångel med sladdar som trasslar ihop sig!

Letar du efter andra tillbehör från Apple så kan du med fördel köpa det hos oss på Blue City. Vi erbjuder ett stort sortiment med bland annat hörlurar, laddare och mobilskal.

Black Friday - iPhone

Letar du efter en billig och högpresterande telefon? Då ska du titta närmare på vårt utbud av begagnade iPhones. iPhone är Apples populära telefon som för många är det enda alternativet när de väljer en ny smartphone. Apples produkter är kända för att hålla riktigt hög kvalitet, vara tåliga och robusta och samtidigt användarvänliga.

Apple har fokuserat på slutanvändaren när de tog fram sin populära telefon iPhone. Det går kanske inte att göra lika många avancerade och personliga inställningar som du kan med en Samsung Galaxy, men telefonen är desto enklare att komma igång med. Köp en iPhone på Black Friday!

Du kan också få möjlighet att köpa en iPhone X på Black Friday. Med stor skärm, snabbare Face ID, ett smart och kraftfullt chip och ett banbrytande system med dubbla kameror får du allt du behöver och lite till.

Köp en Apple TV på Black Friday

Med Apple TV är det enkelt att streama film och serier på din TV. Koppla upp dig mot Netflix eller någon annan streamingtjänst och njut av utbudet. Apple TV är precis som Apples andra produkter- en smart apparat i ett snyggt fodral. Design och kvalitet står i centrum.

Köp en Apple Watch på Black Friday

Apple Watch är Apples smartwatch (smartklocka) som du kopplar ihop med din iPhone. Tänk vad smidigt att alltid ha e-post, kalender och andra funktioner tillgängliga på din handled, var du än befinner dig. Med en Apple Watch kan du dessutom hålla koll på din träning och nyttja en mängd andra smarta funktioner som gör livet både lättare och roligare. Trenden med smartklockor har verkligen tagit fart på senare år - många köpte sin första smartwatch på Black Friday 2018.

Köp en MacBook på Black Friday

Vi har tidigare gått in på frågan om att köpa en dator på Black Friday. Ett bra alternativ för dig som vill göra just det är att titta närmare på en MacBook från Apple. En MacBook är en slimmad, högpresterande och kvalitativ laptop från Apple som knappast gör någon besviken. Köper du en MacBook kan du vara säker på att du får en användarvänlig dator som håller länge - ett utmärkt köp helt enkelt.

Fördelar med att köpa begagnad hemelektronik från Blue City

Att handla begagnad hemelektronik hos oss på Blue City innebär många fördelar - både för din plånbok och för miljön. Idag slängs det massor av fungerande hemelektronik. Vilket är dåligt för miljön men även för de konsumenter som inte alltid måste ha den absolut senaste modellen. Vi på Blue City vill göra det enkelt och smidigt att handla begagnad hemelektronik. Vi jobbar ständigt för att förbättra vårt erbjudande och för att bli allt mer attraktiva för våra kunder.

Eftersom vi graderar skicket på våra produkter är det enkelt för dig att veta vad du kan förvänta dig när du handlar hos oss. Vi jobbar ständigt för att ha många produkter i vårt lager - men om någon vara mot förmodan är slut kan du titta in hos oss några dagar senare och se om produkten kommit in.

Håll dig uppdaterad om Black Friday hos Blue City

Hos oss på Blue City drar Black Weekend igång med massor av bra erbjudanden till dig! Vill du vara helt säker på att inte missa något så anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att vara helt uppdaterad när det gäller de bästa erbjudandena.

Blue City - vi erbjuder prisgaranti

Hos Blue City har vi alltid prisgaranti, om en av våra konkurrenter har samma vara med 2 års garanti, inga undantag till Black Weekend, matchar vi priset på ALLA varor och ger ytterligare 50 kronor tillbaka. Hos Blue City kan du alltid räkna med bra och säker handel med begagnad elektronik.

Köp begagnad hemelektronik hos Blue City på Black Friday

Vi erbjuder snabba leveranser, låga fraktkostnader och en kunnig kundtjänst som gärna svarar på dina frågor om våra produkter eller din beställning. När du handlar hos oss kan du känna dig säker på att dina beställningar hamnar i trygga händer.

Hos oss kan du alltid köpa bra begagnad elektronik till ett lågt pris men håll utkik på Black Friday, då blir det extra bra erbjudanden i webbshoppen. Varm välkommen att fynda både online och i butik på Blue City Black Friday 2021!

no_image