Laddar

Blue City firar påsk med påskrea

Blue Citys Påskspel 2021: Vinn härlig elektronik, rabattkoder och presentkort

Vi ger dig lite extra rea på elektronik...

…det är ju bara påsk en gång om året. Hos Blue City vill vi gärna fira påsk med dig. Vi slår på stort i påsk och kör med en massa erbjudanden på begagnad elektronik och tillbehör som du kan göra tillvaron lite roligare med. Du kanske behöver lite elektronik till dig själv? Eller kanske en påskpresent till en familjemedlem, din partner, din tjej eller kille, eller bara till en kompis?

Hos Blue City firar vi påsk i våra butiker och här på shoppen från måndag den 29 mars till måndag den 12 april. Du kan hålla koll på våra påskerbjudanden här. Hurra!Vilka påskerbjudanden hittar du här?

Påsken firar vi med olika påskerbjudanden i våra butiker och här på shoppen. Kom ihåg att hos Blue City förhandlar vi begagnad elektronik som vi dessutom ger dig 2 års garanti på. Du får alltså funktionsduglig elektronik där priserna redan är mycket lägre än om du köper produkterna som nya. Och som vi brukar säga: “Begagnat guld, är fortfarande guld”.

Vad är påsk? Och när infaller påsken 2021?

Påsk är en religiös högtid inom kristendomen, där kristna firar Jesu Kristi död och återuppståndelse. Men med tiden har påsken i Sverige fått en allt mindre kristen betydelse för de flesta.

Påsken 2021 infaller i vecka 13. Palmsöndagen (28 mars) är söndagen före påsk och är inledningen på det som betecknas som “påskveckan”. Måndag den 29 mars är därmed första dagen i påskveckan, men är liksom tisdag den 30:e och onsdag den 31:a mars, inte helgdagar. Det är först på torsdag den 1 april (Skärtorsdag) i vecka 13 som vi har påskens första helgdag, tillsammans med fredag den 2 april (Långfredag). Söndag den 4 april är påskdagen och måndag den 5 april är annandag påsk (helgdag).

Puh, vad många datum. Men du får ett sista också: den 29 mars till den 12 april.

Det är nämligen start- och slutdatum för vårt påskfirande i Blue City butikerna och här på shoppen online.Vad betyder påsken för dig?

Påsken är en tid vi välkomnar i Sverige och som oftast betyder påskmys med våra nära och kära samt en massa god påskmat, påskpynt, påskkärringar, påskharar och sötsaker i form av påskägg och påskgodis. Speciellt påskmiddagar är en samlingspunkt för många under påsken, oftast med klassiska smaker som lammstek, lax, ägg, räkor och sill i mängder. Kanske är du också en av alla dem som fixar äggjakt och ägglekar samt målar ägg i alla dess färger, eller klär ut er till påskkärringar och påskgubbar. Oftast otroligt uppskattade påskaktiviteter hos alla barn.

Oavsett hur du firar påsk ligger fokus för påsken i Sverige på påskmys — och det är något vi hos Blue City gärna vill värna om och bidra till med vårt egna lilla påskfirande.