Laddar

Halloween Rea

Då var det den o(hyggliga) tiden på året igen...

Det kan mycket väl vara så att vi lever i en tid med begränsningar, där vi inte kan samlas till allt för stora händelser.
Men. Det ska inte avskräcka oss från att hålla fast i en (o)hygglig och traditionell högtid som Halloween – speciellt i en tid då kylan tränger sig på, mörkret kommer närmare och gränserna mellan gryning och skymning suddas ut allt mer och mer.

Ska du med på Halloweenfest?

Skräcken sprider sig långsamt över den svenska landsbygden. Det är nämligen den tid på året då Halloween firas med pumpautskärning, fester, kostymer och en massa låga priser och bra erbjudanden.
Och enligt tradition betyder Halloween i år också en hel del kusligt låga priser och skrämmande rabatter på begagnad elektronik här på Blue City.Det är bara att börja upptäcka, 1…2…3, kör!

Varför firar vi Halloween?

När man börjar prata om Halloween riktas tankarna vanligtvis till läskiga monster, mystiska spöken, utskurna pumpor, iögonfallande kostymer, nervpåfrestande skräckfilmer och inte minst en massa, massa godis och bus.

Ursprungligen har Halloween sitt ursprung i den gamla keltiska höstfestivalen i Irland och Storbritannien som kallas för Samhain, där kelterna den 1:a november hedrade de döda och firade skörden. Man trodde allmänt att det fanns ett mycket kort avstånd, om något alls, mellan de levandes och de dödas värld under denna dag. Många trodde att de döda kunde söka sig till de levandes värld under denna dag. Natten före den 1:a november var känd som ”All Hallows Eve”, vilket senare blev till ”Halloween”. Då klädde kelterna upp sig och tände bränder för att hålla andar och spöken på avstånd.

Kelternas tradition med Halloween förenas med det katolska firandet av helgon, Alla Helgons Dag, där kristna kyrkans helgon firas, samt den mexikanska traditionen omkring De Dödas Dag, där de döda tros återvända till jorden. Halloween fick genomslag i USA med den irländska/skottländska invandringen på 1800-talet och sedan dess har fenomenet bara vuxit och vuxit. Halloween i Sverige började blomstra i slutet av 90-talet och har bara ökat sedan dess i form och storlek.

Halloween 2021 på Blue City

På Blue City slår vi också upp dörrarna för Halloween och ger dig en massa skrämmande bra Halloweenerbjudanden och -rabatter.