Laddar

Så gör du gör din iPhone, iPad eller Samsung klar för försäljning

Skrivet av Blue City

Publicerad 25 August 2019

Två snabbguider för att göra din iPhone eller Samsung Galaxy klar för försäljning

Vi vet det alla mycket väl. Telefoner hamnar i byrålådan, dammet samlas runt dem, och du har bestämt dig för att tjäna lite pengar på det hela. Din iPhone, iPad eller smartphone är värda pengar - ingen tvekan om det. Därför är din använda mobiltelefon eller surfplatta en genväg till snabba pengar som kan komma till glädje på många sätt. Kom ihåg att följa den här guiden innan du lämnar över din elektronik i händerna på andra - både för din och köparens skull.

Guide 1. Förbered din begagnade iPhone för försäljning

Speciellt Apple-produkter behåller sitt ekonomiska värde länge. De är eftertraktade på marknaden, i alla länder och bland alla åldersgrupper. Allt du behöver komma ihåg är att rengöra din iPhone och ta bort all personlig information, foton och data först. Vi har gjort det enkelt för dig tack vare den här guiden.


Säkerhetskopiera din iPhone eller iPad

Är du inte säker på hur du säkerhetskopierar en iPhone? Lyckligtvis kan vi hjälpa dig med det.

Det är alltid viktigt att säkerhetskopiera din gamla iPhone eller iPad. Du riskerar att förlora alla dina data och familjefoton om du inte säkerhetskopierar dem innan du fabriksåterställer telefonen eller surfplattan. Här har vi gjort en enkel 4-stegs-guide om hur du säkrar alla dina data innan du säljer din gamla iPhone.


Steg 1.

Anslut din iPhone eller iPad till ett trådlöst nätverk > tryck på ditt namn längst upp i inställningarna.

 


Steg 2.

Välj sedan iCloud

 


Steg 3.

Rulla ner tills du ser alternativet: Säkerhetskopiera iCloud

 


Steg 4.

Aktivera Säkerhetskopiera iCloud om det inte redan är aktiverat > välj Säkerhetskopiera nu.

Du kan se processen och kontrollera att säkerhetskopian är klar. Lätt som en plätt.6 enkla steg för att fabriksåterställa din iPhone eller iPad

Det är alltid viktigt att fabriksåterställa din iPhone innan en försäljning. Det är alltid skönt att veta att ingen annan än du får åtkomst till dina data som foton och videor.

Lyckligtvis har vi gjort det enkelt för dig tack vare den här steg-för-steg-guiden, det är faktiskt lika enkelt som att klara barnens korsord i Hemmets Journal.


Steg 1.

Gå till 'Inställningar'> 'Allmänt'

 


Steg 2.

Rulla ner till botten och välj sedan 'Återställ'

 


Steg 3.

Välj sedan alternativet 'Radera allt innehåll och alla inställningar'

 


Steg 4.

Nu har du möjlighet att behålla vissa saker som en kopia, men om du redan har följt guiden för att säkerhetskopiera kan du nu välja "Logga ut"

 


Steg 5.

Du blir ombedd att ange ditt lösenord

 


Steg 6.

Om skärmen ser ut som i det här steget har du nu återställt din iPhone.

 

Varsågod! Din enhet är nu rensad och klar för försäljning. Om du behöver hjälp eller vill göra livet lättare genom att sälja din enhet till oss kan du kontakta oss här.


Letar du efter en ny iPhone?

Eller funderar du på vilken iPhone som passar dig bäst? Vi guidar dig när det gäller allt från vilken storlek som passar dig bäst till vilken iPhone-kamera som tar de bästa bilderna. Det kan också vara så att du kanske inte är medveten om fördelarna med att köpa begagnat? Var inte orolig, vi på Blue City har gjort det lättare för dig att välja. Vi har skapat en guide som beskriver hur du köper en iPhone, här guidar vi dig genom allt från iPhone 8 till det senaste på marknaden, nämligen den berömda iPhone Xs Max.

Guide 2. Förbered din Samsung- eller Android-telefon för försäljning

Samsung Galaxy-telefoner är det nya svarta. Det är därför din använda Samsung-telefon troligen också är värd en del pengar - betydligt mer än när den bara ligger i byrålådan. Allt du behöver komma ihåg är att säkerhetskopiera och ta bort all din personliga information, meddelanden från vänner eller de hemliga recept du har samlat ihop under åren. Vi har gjort det enkelt för dig tack vare den här snabbguiden:


Steg 1.

Kom alltid ihåg att säkerhetskopiera dina data innan du raderar information från din telefon. Det är ditt sätt att se till att ingenting går förlorat när du ska byta enhet. Då ser du också till att dina uppgifter inte missbrukas av enhetens framtida ägare, eller att semesterfoton från Mallorca med svärmor försvinner. Detta kan göras på två sätt:


Metod 1. Med din laddningskabel

Du ansluter telefonen till datorn via en kabel så att den får åtkomst till telefonens lagring. Här kan du kopiera data till exempelvis Dropbox, OneDrive eller Google Drive.

Vi rekommenderar också att du använder Googles egen app som heter Google Foto, som automatiskt ser till att alla dina foton alltid finns i molnet. Det blir inte mycket lättare än så.


Metod 2. Med en backup-app

Använd gärna en app för att spara dina filer och skapa en säkerhetskopia som kan laddas upp på samma platser som i metod 1. Vi kan starkt rekommendera att du använder  Helium eller  Swift för detta ändamål. Det är dock säkrast att använda din dator för att säkerhetskopiera din telefon.


Steg 2.

Nästa steg är att se till att dina data är krypterade. Det låter märkvärdigt och det är det också. Det säkerställer att dina data inte är synliga och användbara förrän en kod har matats in. Denna kryptering är standard för alla Samsung-telefoner med version 6.0 Marshmallow eller senare, där du bara behöver gå till säkerhetsmenyn och trycka på "Skydda krypterad data". Denna funktion är särskilt viktig om du har otur och säljer till en opålitlig köpare som vill återställa dina gamla data på mobilen. Dina data kan inte användas av främlingar när du låst datan med krypteringsnyckeln.


Steg 3.

Nu har vi nått den punkt där du återställer din telefon. Något du bara gör när du är helt säker på att dina data har säkerhetskopierats. Gå till "Inställningar" -> Tryck på "Återställ och säkerhetskopiera" -> Tryck på "Återställ telefon". Nu tar du bort all data ur din telefon.


Steg 4.

Kom ihåg att rensa SD-kortet. Du gör detta under "Lagringsinställningar". Naturligtvis kan du också välja att köpa ett nytt SD-kort. Ett annat av livets stora beslut.


Behöver du en ny telefon?

Det kan dock ta tid att kryptera, rensa och rengöra  telefoner. Därför kan du gärna spendera tid på att hitta din nästa nya  iPhone, iPad eller Samsung här på Blue City.

Om du inte använder en telefon från Samsung eller Apple, har vi också ett stort urval av andra Android-baserade smartphones.

Har du återställt din telefon? Kom och besök en av våra åtta butiker och få den såld med en gång. Det är enkelt och säkert att sälja din gamla elektronik till Blue City, läs mer om att sälja din begagnade elektronik här.